Esküvőszervezés

Sokan úgy gondolják, hogy manapság esküvőszervezőre bízni a nagy nap szervezését luxusnak számít, ezzel ellentétben egy profi szakember kihagyása válhat könnyen luxussá. A többség bele sem gondol, hogy egy ilyen összetett esemény tökéletes megszervezése mennyi feladatot, ügyintézést, tapasztalatot igényel. Rengeteg különböző típusú szolgáltató munkáját kell összhangba hozni egymással, emellett fontos, hogy tisztában legyünk a szolgáltatásuk minőségével.

Helyszín

A helyszín kiválasztása az első és leglényegesebb lépése az esküvő megszervezésének. A választáskor több tényezőt is figyelembe kell venni. Fontos, hogy a lehető legjobb elhelyezkedése legyen, megfeleljen a létszámnak, az általatok esetlegesen megálmodott stílusnak. Mindemellett rengeteg egyéb tényező lehet, ami befolyásolhat Benneteket a választáskor. Többek között, hogy lehetséges-e kültéri és beltéri helyszíni ceremónia megtartása, rendelkezik-e különlegeséggel elhelyezkedése okán (pl. tópart, kilátás a városra stb.), vagy hogy megoldható-e helyben a násznép elszállásolása.

Dekoráció

A dekoráció a nagy napotok egyik legfontosabb eleme! Ezzel tudjátok a legjobban kifejezni közös stílusotokat. Fontos kiemelni, hogy a dekorációnak mindenképpen összhangban kell lennie a helyszínnel. Stílusát tekintve legyen szó modern, vintage, rusztikus vagy bármely más típusú esküvőről ma már rengeteg dekorelemből van lehetőség választani. Egy kiváló dekoros segítségével álmaitoknak semmi sem szabhat határt.

Vőfély és Ceremóniamester

A Vőfély vagy Ceremóniamester jelenléte elengedhetetlen az esküvő jó hangulatához és gördülékenységéhez. Az Ő szerepe a násznép szórakoztatása, koordinálása. Sokan nem tudják mi a különbség kettejük között. Legszembetűnőbb, hogy míg a vőfély – igény szerint – népies öltözékben, humoros rigmusokat és versekbe tűzdelt jókívánságokat mond a pár részére, ezzel szemben a ceremóniamester, akár hivatalosabb keretek között is szórakoztatva, modernebb formában látja el ezeket a feladatokat.

Szertartásvezető

Szertartásvezetői szolgáltatás egyre népszerűbb manapság a fiatal párok körében. Hiszen bárhol, bármikor, személyre szabottan, a Ti elképzeléseiteknek megfelelően vezeti a ceremóniát, meghitt bensőséges légkörben, akár több nyelven is.

Zene

Az esküvő elképzelhetetlen zene nélkül. A kérdés csupán az, hogy DJ-t vagy zenekart szeretnétek-e. Ez nagyban függ a zenei stílusotoktól, a hozzátok illő előadói műfajtól, illetve a násznép igényeitől, ugyanis nem mindegy hányan vagytok jelen az egyes korosztályokból, vannak-e külföldi vendégeitek, különböző zenei stílust kedvelő vendégeitek.

Fotós

Manapság az esküvők kihagyhatatlan résztvevője a fotós. Sőt egyre elterjedtebb, hogy nem csak egy, hanem több egymással összhangban dolgozó szakembert kérünk fel a feladatra. Nekik lehetőségük van olyan pillanatokat is lencsevégre kapni, melyek egy fotós esetén nem kivitelezhetők.

Videós

Napjainkban egy esküvő nehezen elképzelhető anélkül, hogy ne vennénk igénybe profi videos szakember(ek) segítségét. Fontos kiemelni, hogy amellett, hogy lehetőségünk lesz évtizedek múlva is visszanézni ezeket az életre szóló pillanatokat, a szolgáltatás igénybevételével komplett, filmélményként adják vissza az esküvő hangulatát.

Torta

Az esküvői vacsora elmaradhatatlan része a menyasszonyi torta. Több lényeges szempontot is szem előtt kell tartanunk a megfelelő kiválasztásakor. Mindamellett, hogy a tökéletes torta finom és mutatós oda kell figyelnünk arra, hogy hány fő számára kell, hogy elegendő legyen, valamint, hogy az esküvőnk dekorációjával, illetve stílusával harmonizáljon.

Egyéb

A felsoroltakon kívül több egyéb szolgáltatás is manapság már teljesen alapvető, melyek esetén szintén fontos, hogy megfelelő szakemberre legyenek bízva. Ilyen a meghívók, köszönőajándékok, ültetőkártyák elkészítése, a helyszíni sminkes illetve fodrász, vagy akár a gyereksarok szolgáltatás is.

Extrák

Számtalan különböző, olyan ötlet is létezhet egy esküvő során, melyek nem tartoznak okvetlenül a nélkülözhetetlen kategóriába, de megvalósításukkal még színesebbé, emlékezetesebbé tehetjük mindenki számára a nagy napot. Ilyen lehet a desszertasztal, a virágfal, a fotósarok, a tűzijáték, a buborékfújó és még sok egyéb szolgáltatás.